Cuiburi de viespi

de Anamaria7 in Dulciuri, 24 Aug 2009 | 11127 vizualizari

 

Mereu cand eram mai mica imi cumparam asa ceva de la patiserie si imi placea la nebunie sa desfac cuibuletul ca pe o rola :))

 

INGREDIENTE

  • 300ml lapte
  • 50ml ulei
  • 5 galbenusuri
  • 1/2 lgt sare
  • 30g zahar
  • 1 esenta de rom
  • coaja de la o lamaie
  • 575g faina
  • Pentru uns: 200g unt + 100g zahar [+ nuca si/sau mac]
  • Pentru insiropat: 125ml lapte + 150g zahar + 1 pliculet de zahar vanilinat
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cuiburi de viespi:

Se pun in MP in ordinea urmatoare ingredientele: lichidele (lapte, ulei, esenta de rom, galbenusuri), apoi faina, sarea, zaharul si coaja de lamaie. Se framanta timp de 20 de minute si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.

Pe o suprafata presarata cu faina se intinde cu facaletul o foaie dreptunghiulara mai subtire de 0.5 cm. Se freaca untul cu zaharul pentru uns [si nuca/macul daca se doreste] si se intinde pe foaie in strat uniform. Foaia se ruleaza, iar din forma obtinuta se taie bucati de cca. 5cm lungime.

In tava tapetata cu unt si faina, bucatile de aluat se asaza in picioare (cu taietura in jos) si se ung cu un galbenus amestecat cu o lingurita de lapte. Tava se tine in cuptor la 180 C pana se rumenesc (aproape ca isi dubleaza volumul, asa ca asezati-i destul de departati). Cind sint aproape gata se insiropeaza cu amestecul de lapte, zahar si vanilie si se mai dau 5 minute la cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cuiburi de viespi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

Miha 1

26.08.2009, 00:08

Eu cred ca are,altfel nu s-ar lasa la dospit! Probabil ca Anamaria a uitat sa precizeze.

vero_closca 1

18.09.2010, 13:42

Anamaria7 1

18.09.2010, 16:18

vaiiiiiiii, ce veche e reteta si numai acum am vazut ca am uitat sa spun de drojdie ma scuzati, bucatarasilor! sigur ca trebuie, 20 gr muiate in laptele caldut

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu branza si iaurt